Arhiva

Jocurile video au evoluat de mult de la stadiul de simplă apăsare a unor butoane.

Primim sfaturi să facem exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi, unii dintre noi cheltuim sume considerabile pentru abonamente la săli de sport iar alții chiar aleg să își construiască o mini-sală de sport la ei acasă. Însă jocurile video se dovedesc a fi o alternativă destul de convingătoare pentru exercițiile fizice, plus distracția de care ai parte în timp ce arzi calorii.

Mai multe universități și medici au făcut studii pe diverși subiecți ce au folosit consolele Nintendo Wii, PlayStation Move și Xbox 360 Kinect. Jocurile acestor console, special create pentru exerciții fizice si sport, pun la grea încercare rezistența fizică a participanților.

Unul din aceste studii, efectuat de Universitatea din Massachusetts, dezvăluie cantitatea de calorii arse în fiecare minut în diferite activități, după cum urmează:

Odihna: 1.1 calorii/minut
Folosirea bandei de alergat: 4.4 calorii/minut
Box (Wii): 4.0 calorii/minut
Dance Dance Revolution: 4.9 calorii/minut
Cyber Trazer: 5.5 calorii/minut
Light Space: 5.7 calorii/minut
Sportwall: 6.2 calorii/minut
Xavix: 6.7 calorii/minut

dar bineînțeles că valorile diferă în funcție de nivelul de dificultate ales în joc.

Oricum, cercetătorii subliniază faptul că jocurile video nu ard suficiente calorii precum practicarea acelui sport specific, dar că susțin activitatea fizică pentru toate vârstele.

Voi preferați activitatea fizică sau practicarea jocurilor video?