Telefoane Mobile

Începând cu data de 15 septembrie s-a dat startul precomenzilor pentru noile device-uri iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, însă cererea este mult sub aşteptările companiei americane.

În China magazinul online JD.com (unul dintre cele mai mari din ţară) a înregistrat în primele 3 zile doar 1.5 milioane precomenzi, asta în condiţiile în care anul trecut în aceeaşi perioadă seria iPhone 7 a avut peste 3.5 milioane precomenzi. Operatorul China Mobile a primit tot în primele 3 zile doar 1 milion de solicitări, în timp ce anul trecut cifra a fost de puţin peste 2.5 milioane unităţi.

Nici în Statele Unite ale Americii situaţia nu este mai fericită şi chiar dacă nu avem cifre exacte, mai mulţi operatori telecom s-au declarat surprinşi de cererea atât de scăzută. Conform unor estimări se pare că numărul de precomenzi ar fi cu până la 50% mai mici în această parte a globului raportat la acelaşi număr de zile din 2016.

Analiştii au încercat să găsească mai multe explicaţii pentru această situaţie:

  • iPhone 8 şi iPhone 8 Plus nu au primit cele mai pozitive review-uri, iar acest lucru a ridicat un semn de întrebare în mintea utilizatorilor;
  • Utilizatorii aşteaptă precomenzile pentru iPhone X;
  • Utilizatorii de iPhone 7 şi iPhone 7 Plus nu prea au motive de upgrade.

Nu trebuie să tragem încă concluzii pripite, vorbim totuşi doar de primele 3 zile de precomandă. Pentru a vedea dacă este un declin real, trebuie să aşteptăm şi disponibilitatea comercială a modelului iPhone X, cel despre care se spune că va avea mulţi adepţi.

Sursa: thestreet.com

Categorii: apple

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.