Comunitatea din spatele Gadget.ro a fost invitată să voteze pe sfârșit de an, iar premiile obținute au fost oferite în cadrul unui eveniment organizat pe 18 decembrie, la Qreator by IQOS

La primul eveniment organizat de micuța echipă din spatele Gadget.ro au participat cititori și parteneri ai site-ului. Am avut emoții mari, dar m-am bucurat să văd că avem prieteni ce ne sunt alături, persoane ce apreciază munca depusă pe aici.

Cum am spus și în micuțul meu discurs, trebuie să mulțumesc cititorilor, partenerilor și echipei mele.

Mulțumesc cititorilor pentru că ne sunt alături și ne accesează site-ul, publică comentarii și ne corectează când avem o greșeală, ne critică când este cazul și apreciază un articol muncit. Este mare lucru să vezi că primești feedback, iar Gadget.ro aș spune că nu are articole fără comentarii, element care ne individualizează în peisajul site-urilor tech autohtone. Avem încredere în comunitatea noastră, iar de prin 2014 vă invităm an de an să votați pe diverse subiecte. Am putea spune că este mai degrabă un vot de popularitate, dar aș spune că nu-și pierde din relevanță, chiar dacă rezultatele, bineînțeles, nu au cum să fie pe placul tuturor.

Mulțumesc partenerilor ce ne-au fost alături de-a lungul timpului. Evenimentul nostru nu ar fi fost cu putință spre a fi realizat fără sprijinul Samsung România și ASUS. Totuși, trebuie să mulțumesc și companiilor ce ne-au fost alături și ne-au pus la dispoziție de la produse de test și până la experiențe pe care le-am relaltat pe site. Un site tech nu se poate dezvolta fără sprijinul jucătorilor din industrie.

Mulțumesc lui Răzvan pentru că a avut încredere în mine spre a deveni responsabil de creșterea acestui proiect și pentru suportul tehnic oferit de-a lungul anilor, lui Darius, Cosmin și Emma pentru munca depusă.

  1. Cel mai bun producător de routere wireless din 2018 – TP-Link;

În 2017 am avut o situație similară cu cea din 2018. ASUS și TP-Link s-au duelat pentru pozițiile 1 și 2, cu procente aproape identice.

Au fost 481 de răspunsuri, iar primele trei poziții au fost ocupate de către:

3. Cisco – 6.3%;

2. ASUS – 35.4%;

1. TP-Link – 42.5%.

Premiul a fost ridicat din partea TP-Link România de către Mara Andronescu, marketing manager: Suntem foarte bucuroși că am câștigat, a doua oară consecutiv. Mulțumim cititorilor pentru încrederea acordată și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor în continuare.

  1. Cel mai bun producător de televizoare din 2018 – Samsung;

Este un chestionar pe care l-am adus pentru prima dată în 2017. La momentul respectiv a fost un duel ceva mai strâns față de rezultatele obținute în 2018, Samsung și LG sunt companiile apreciate în mod deosebit pentru televizoarele din portofoliu. Au fost 651 de voturi distribuite pe primele trei locuri după cum urmează:

3. Sony – 16.7% din voturi;

2. LG – 31.6%;

1. Samsung – 40% din voturi și astfel își păstrează poziția obținută în anul precedent.

Din partea Samsung a fost prezentă Ioana Marzac – Sigarteu, Corporate Communication Manager: Mulțumesc comunității, este un vot de încredere acordat brandului Samsung. 

  1. Cel mai bun magazin online cu profil it&c din 2018 – eMAG;

Aici avem un magazin online ce în fiecare an și-a adjudecat poziția de lider în mod autoritar. Pentru 2018 aș remarca o îmbunătățire a percepției legată de PCgarage ce a strâns destul de multe voturi. Au fost 618 voturi

3. Altex – 8.6% din voturi;

2. PCgarage – 29.9% din voturi;

1. eMAG – 48.9%.

Mihai Lupașcu este Commercial Director Mobile la eMAG și a ridicat premiul pentru cel mai bun magazin online cu profil it&c din 2018: Ne place să ne ținem clienții fericiți și asta se vede. Mulțumim! 

  1. Cel mai bun producător de laptopuri din 2018 – ASUS;

Așa cum eMAG este lider pe magazine online an de an, pe laptopuri am avut mereu același brand taiwanez. Au fost 409 răspunsuri

3. Dell – 12.3%;

2. Lenovo – 20.65%;

1. ASUS – 37.3%.

Liviu Marica este Marketing Manager la ASUS România și a fost prezent la eveniment: Doresc să mulțumesc fanilor ASUS, acest premiu este meritul lor

  1. Cel mai bun operator de telecomunicații din 2018 – Digi Mobil;

Este și una dintre categoriile ce naște cele mai aprinse discuții. Cele 1052 de răspunsuri s-au împărțit după cum urmează:

4. Telekom – 9%;

3. Vodafone – 19.1%;

2. Orange – 26.4%;

1. Digi Mobil – 45.5%.

Adriana Biea ocupă funcția de Brand Manager al RCS-RDS și a fost alături de noi spre a ridica premiul obținut de către Digi Mobil: În numele companiei RCS-RDS dorim să mulțumim cititorilor și comunității Gadget.ro, iar meritele merg către cei 13.000 de angajați ai companiei RCS-RDS ce reușesc să mențină în top compania și brandul Digi Mobil

  1. Cel mai bun producător de telefoane mobile din 2018 – Samsung ;

Piața de telefoane mobile în 2018 a rămas cu mai puține branduri în piață, dar concurența este mai puternică ca niciodată. Fiecare producător încearcă să iasă în față cu o gamă întreagă de produse, pe întreaga plajă de preț. Atenția clientului român începe a fi orientată din ce în ce mai mult spre partea de calitate, ce știe pe partea de fotografie, designul etc.

Au fost 1159 de răspunsuri.

3. Xiaomi – 12.5%;

2. Huawei – 18.1%;

1. Samsung – 53.3%.

Este o categorie cu mulți jucători buni și în creștere. Mulțumesc în numele Samsung România a declarat Ioana Marzac – Sigarteu.

  1. Cel mai bun smartphone mid-range din 2018 – Huawei Mate 20 Lite;

Citeam un studiu care spunea că prețul mediu al unui smartphone în România a urcat la 1000 de lei. În această sumă deja putem vorbi de un dispozitiv mid-range. La acest formular s-au strâns peste 200 de comentarii, majoritatea din partea celor supărați că l-am inclus pe iPhone Xr în categoria mid-range.

În etapa finală au ajuns 10 modele: Huawei Honor 8x, iPhone Xr, Samsung GALAXY A8 2018, Xiaomi Redmi Note 5, ASUS Zenfone 5, Nokia 7 Plus, Huawei P20 Lite, Samsung GALAXY A9 2018, Xiaomi Mi A2 și Huawei Mate 20 Lite.

Au fost 775 răspunsuri în etapa finală, iar primele trei poziții au fost ocupate de:

3. Nokia 7 Plus – 11.7%;

2. Xiaomi Mi A2 – 21.2%;

1. Huawei Mate 20 Lite – 23.7%.

În 2019 s-ar putea să avem o competiție și mai dură în acest segment de piață.

  1. Cel mai bun smartphone din 2018 – Samsung GALAXY Note9;

Noi scriem cel mai mult despre telefoane mobile și este chestionarul în care fiecare dintre noi are o o opinie, de aici și interesul special pe acest subiect.

În etapa finală am selectat primele 10 smartphone-uri ca număr de voturi. Lista a fost formată din Xiaomi Mi Mix 3, Xiaomi Mi8, OnePlus 6, iPhone Xs și Xs Max, Huawei P20 și P20 Pro, Xiaomi Pocophone F1, Samsung GALAXY S9 și S9 Plus, OnePlus 6T, Samsung GALAXY Note9 și Huawei Mate 20 Pro.

Au fost 1739 răspunsuri, iar pe primele locuri s-au situat:

3. Samsung GALAXY S9 și S9 Plus – 17.1%;

2. Huawei Mate 20 Pro – 17.1%;

1. Samsung GALAXY Note9 – 40.5%.

Fotografiile ce însoțesc articolul au fost realizate de către Adrian Stamate. Îi mulțumesc pentru că ne este cititor și ne-a ajutat din acest punct de vedere.

Premiile Gadget.ro în ediția 2018 au fost realizate cu sprijinul Samsung România, ASUS, Qreator by IQOS și GRAMMA Wines. Avem planuri serioase pentru #PremiileGadget19  :) Galeria întreagă de imagini este pe pagina noastră de Facebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.