Arhiva-Resurse

Intenţionezi să îţi cumperi un telefon, tabletă, laptop sau calculator? Îţi recomand să faci acest lucru până la sfârşitul lunii martie a acestui an, deoarece dupa aceasta dată preţurile la plăcile de bază vor creşte cu peste 10%. Producătorii de hardware justifică această decizie prin creşterea preţurilor la cupru şi a salariilor muncitorilor din fabricile din China. Cuprul este principalul responsabil de această veste proastă, tona din acest metal scumpindu-se în ultima lună cu aproximativ 600 $ (ajungând astfel la 8400 $), sau cel puţin asta vor producătorii să ne facă să credem.

Aceasta va fi cea de-a treia scumpire a plăcilor de bază în numai un an, după ce preţurile au crescut cu 5-10% în prima parte a a anului trecut şi cu încă 3-8% în aprilie 2011. Practic, plăcile de bază se vor scumpi în medie cu 18-28% într-un interval de numai un an.

Probabil că în România preţurile vor creşte cu mai mult de 10%, deoarece comercianţii de la noi obişnuiesc să îşi sporească şi profitul în urma unor astfel de creşteri. Acest lucru s-a mai întâmplat şi anul trecut la creşterea preţurilor la HDD-uri, când deşi la nivel internaţional preţurile HDD-urilor au crescut cu 10-30%, la noi acestea s-au dublat.

Surse: arenait.net şi giz.ro

 

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.