Smartphone

Aseară a avut loc evenimentul de lansare al lui ASUS Zenfone 2 în Europa, iar alături de ASUS Zenfone 2 ZE551 și ZE550 a fost prezentat și ASUS Zenfone 2 ZE500CL. Pe primele două vi le-am prezentat sub formă de preview la MWC 2015. 

Specificații ASUS Zenfone 2 ZE500CL:

– display IPS de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;

– procesor Intel Atom Z2560 de tip dual-core la 1.6 GHz, PowerVR SGX544MP2, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 5.0 Lollipop cu ZenUI;

– 4G / LTE, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi direct, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la 1080p, cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 2500 mAh, 155 gr. și 10.9 mm grosime.

Preț – 179 euro, fără semnarea unui contract.

ASUS-Zenfone-2-ZE500CL (3)

Puncte PRO: design plăcut și finisare de bună calitate, display IPS cu rezoluție HD și luminozitate ce o consider a fi în condiții optime, 2 GB RAM, conectivitate 4G, baterie ce ar trebuie să ofere o autonomie rezonabilă (ținând cont și de rezoluția HD și procesorul eficientizat dpvd al consumului de energie).

ASUS Zenfone 2 ZE500CL – primele impresii;

Este un Zenfone 2 care coboară de la un display cu diagonala de 5.5 inch la 5 inch, în rest liniile directoare de design sunt aceleași. Tasta power în partea superioară, reglarea volumului sub camera de 8 Megapixeli în stilul LG G2 / LG G3, portul microUSB la bază. Capacul spate se îndepărtează și oferă acces la slotul pentru cartela SIM și la microSD.

Spatele lui Zenfone 2 ZE500CL nu este plat ci ușor curbat, de la stânga la dreapta, asta spre a-l face să ofere un grip mai bun, să fie poziționat mai bine în mână atunci când îl folosești. Capacul spate este mat, dă un grip foarte bun.

La baza display-ului de 5 inch se află trei taste capacitive cu rol de Back, ieșire pe ecranul de start și Aplicații recente, de la stânga spre dreapta. Rulează Android 5.0 Lollipop cu interfața Zen UI. Sunt câteva aplicații preinstalate, dar fiecare cu un rol precis, încercând să aducă plusvaloare device-ului. La prima vedere am remarcat că nu agăța deloc prin meniu, sprinten prin animații, dar pe de altă parte, recunosc că avea instalate doar aplicațiile cu care sosește din fabrică. Mai multe detalii la acest capitol când ajunge la review.

ASUS-Zenfone-2-ZE500CL (1)

Folosește un procesor lansat în urmă cu ceva timp, dar este ajutat de cei 2 GB RAM și de software-ul pe care compania taiwaneză l-a optimizat. Se adaugă și atenția ASUS pentru detalii, iar Zenfone 2 ZE500CL s-ar putea să fie foarte bine primit într-o piață emergentă precum cea autohtonă.

Material de tip hands-on cu ASUS Zenfone ZE500CL:

Imagini cu ASUS Zenfone 2:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.