Diverse

După ce a modernizat transportul în comun prin cumpărarea de autobuze electrice şi după ce a lansat primul funcţionar public virtual din România, primăria Cluj-Napoca continuă digitalizarea oraşului şi lansează aplicaţia de smartphone CTP Cluj.

Conform primarului Emil Boc, noua aplicaţie permite “sincronizarea dintre sistemul GPS montat pe flota de autobuze a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi smartphone-urile călătorilor, pentru a oferi acestora informaţii în timp real despre linii, timpi de aşteptare şi de călătorie şi nu în ultimul rând, rute optime”.

Aplicaţia CTP Cluj va permite afişarea traseelor şi a orelor de sosire a mijloacelor de transport în comun, cât şi afişarea pe hartă a staţiilor şi a liniilor de autobuz, troleibuz şi tramvai. O facilitate interesantă este aceea a calculării rutei optime de călătorie. Cetăţeanul introduce locul de plecare şi destinaţia, iar aplicaţia îi oferă cea mai scurtă rută în funcţie de trafic, distanţă şi mijloacele de transport disponibile.

Aplicaţia este disponibilă în Google Play şi App Store şi chiar dacă nu este o noutate în domeniu, aceasta reprezintă un nou pas spre tehnologizarea oraşului Cluj-Napoca. Dacă punem la socoteală şi achiziţia a 60 de autobuze Mercedes noi, putem spune că în inima Ardealului avem unul dintre cele mai moderne transporturi în comun din ţară.

Sursa: cluj.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.