Diverse

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a promis că în 2017 toate mijloacele de transport RATB vor beneficia de internet Wi-Fi gratuit. Un prim pas în implementarea proiectului a fost realizat deja luni când Consiliul General al Capitalei a decis să permită RATB demararea procedurilor de instalare de sisteme Wi-Fi în autobuze, troleibuze şi tramvaie.

Tot în sprijinul cetăţenilor va fi creată şi o aplicaţie de mobil prin intermediul căreia vor afla cât mai au de aşteptat până la destinaţie, dar şi diverse informaţii despre traseul vehiculului. Şi acest proiect a fost adoptat de Consiliul General al Capitalei, urmând ca în perioada următoare să se facă licitaţie pentru a se desemna compania care va realiza aplicaţia. Încă nu ştie dacă de aceste avantaje vor beneficia toţi călătorii RATB sau doar cei cu abonament.

“Regia Autonomă de Transport Bucureşti va iniţia o procedură prin care în autobuze, tramvaie şi troleibuze se va instala internet wireless gratuit pentru toţi călătorii. Tot printr-o aplicaţie pe care o va organiza Regia, călătorii vor putea să afle care este timpul de aşteptare pe care pe care trebuie să îl mai parcurgă, precum şi informaţii despre traseul vehiculului pe care doreşte să îl ia. Ajungem şi noi cu paşi nu foarte rapizi, dar paşi pe care ni-i permitem în acest moment, în rândul marilor capitale în care călătorii pot să beneficieze de internet gratuit şi pot să afle informaţii concrete despre momentul la care pot să ia un autobuz, troleibuz sau tramvai. Deci, cât mai au de aşteptat în staţie”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Personal am locuit ceva timp în Bucureşti şi m-am plimbat suficient cu RATB-ul cât să pot exprima o opinie. În condiţiile în care ofertele operatorilor telecom conţin din ce în ce mai mult internet mobil, nu cred că oferirea de internet Wi-Fi gratuit era o prioritate la momentul actual. Personal cred că aer condiţionat vara şi căldură iarna ar fi fost nişte decizii mult mai inspirate.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.