Notebook

Qualcomm a anunțat în cadrul Computer 2017 și primele companii ce urmează a lansa laptopuri cu Windows 10 pe Qualcomm Snapdragon 835. 

Primele trei companii ce urmează a veni cu astfel de dispozitive sunt ASUS, HP și Lenovo.

Snapdragon 835 oferă multă putere de procesare + conectivitate LTE la pachet, viteze de până la 1 gigabit. Teoretic, un laptop cu Snapdragon 835 ar trebui să fie ușor, fără fante de aerisire, autonomie de minim 10 – 12 ore.

Nu cred că-și doresc să intre în concurență directă cu Chromebook-urile, poate doar cu cele din liga premium. Rămâne de văzut cum Qualcomm și Microsoft au rezolvat problema compatibilității cu aplicațiile x86, pe această arhitectură nouă.

Aștept să văd ce ne pregătesc ASUS, HP și Lenovo în domeniu. Ar fi cazul ca Intel să aibă concurență mai serioasă pe piața ultrabook-urilor.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: console
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.