Software

Lineage OS reprezintă o parte din echipa CyanogenMod, iar mai multe detalii am adus într-un articol distinct. Au și lansat primele custom ROM-uri, din o listă ce urmează a fi populată cât de curând cu peste 80 de dispozitive. 

Ce telefoane sunt incluse în primul val de către Lineage OS?

LineageOS este dezvoltat pe Android 7.1.1 Nougat și în versiunea 14.1 putem spune că avem mai degrabă CM-ul 14.1. Dispare logo-ul CM, altă imagine în procesul de boot etc.

Observați ce suportă există la nivel de custom ROM pe telefoane Android lansate în urmă cu o bună perioadă de timp, unele dintre ele chiar cu hardware modest. Aș spune că este de-a dreptul incredibil ce poate să realizeze o mică echipă, iar pe de altă parte avem companiile mari din industrie ce nu sunt capabile să ofere Android 7.1 pe flagship-urile din 2016 (cazul Samsung cu GALAXY S7 și S7 Edge, HTC cu HTC 10 etc).

Sursa: LineageOS.org

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.