Noul BMW Seria 7 gAuto

La mijloc de martie, în cadrul Conferinței Anuale BMW Group, au fost prezentate planurile pentru următorii ani, precum și primele informații despre viitorul Seria 7 și versiunea complet electrică a acestuia, BMW i7.

Până la prezentarea oficială de peste câteva săptămâni, nu avem prea multe detalii despre viitorul vârf de lance al constructorului bavarez, așa că încerc mai întâi să sintetizez cele mai importante aspecte ce merită reținute de la Conferința Anuală BMW Group 2022:

  • Prin introducerea unei noi platforme, denumită ”Neue Klasse”, BMW plănuiește să dezvolte o nouă generație de modele. Automobilele Neue Klasse promit un salt tehnologic în ceea ce priveşte sistemul de propulsie / bateriile / experienţa digitală, dar şi o construcţie mai curată, bazată pe economia circulară, cu obiectivul de a folosi până la 50% materiale regenerabile (faţă de 30% în prezent);
  • Primele modele Neue Klasse vor fi produse la fabrica BMW din Debrecen, Ungaria. Construcția noii facilități va începe la 1 iunie 2022, iar după 26 de luni vor ieși de pe linia de producție primele automobile.
  • Sub umbrela iFactory, BMW dezvoltă tehnologic fabricile sale după 3 coordonate: eficient, verde, digital.
  • BMW este primul consturctor care foloseşte exclusiv energie verde în producţie deja din 2020, iar pentru viitor are în plan o serie de demersuri extinse care urmăresc să reducă emisiile în procesul de producţie cu 80%, din reţeaua de furnizori cu 20% şi din utilizare cu 40%.
  • 2021 a fost primul an în care întreaga producţie a BMW Group şi toate locaţiile sale din întreaga lume au atins o amprentă netă de carbon zero.
  • Orientarea viitoare a companiei prevede prelungirea contractului cu joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) din China, din care BMW Group deţine 75% din februarie anul curent.
  • Pentru China, BMW Group plănuiește lansarea producţiei în acest an a unei variante electrice a modelului BMW Seria 3 cu ampatament lung, versiune personalizată special pentru această piață. Compania a anunţat deja că şi gama BMW X5 va fi extinsă pentru a include o variantă produsă local în China.
  • În Germania, automobilele noi preconfigurate şi automobilele rulate de vechime mică din întreaga gamă de modele pot fi deja cumpărate online pe platforma internă a BMW Group. Până în 2025, compania intenţionează să vândă complet online aproximativ un sfert din automobilele sale.
  • Automobilele electrice ar putea reprezenta 50% din vânzările globale ale companiei înainte de 2030.
  • În acest an, luând în calcul și automobilele de preproducţie, compania va avea deja 15 modele electrice în producţie, acoperind aproximativ 90% din segmentele sale actuale. Pe lângă modelele existente precum BMW i4, BMW iX şi MINI SE, acestea includ şi patru serii de modele BMW de mare volum: BMW Seria 3, BMW Seria 5, BMW X1 şi BMW X3. Noul BMW Seria 7 are şi el un rol special de jucat în 2022, odată cu lansarea noului BMW i7.

BMW Seria 7 va fi disponibil fie cu motor termic, fie cu sistem de propulsie plug-in hybrid, iar prin adăugarea în gamă a modelului BMW i7 va fi introdus și primul sedan de lux electric din portofoliul mărcii.

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare,  afirmă că “noul BMW Seria 7 este absolut inovator din toate punctele de vedere. […] BMW i7 complet electric este, de asemenea, cel mai puternic BMW Seria 7. Combină cea mai bună experienţă de condus cu cea mai bună experienţă digitală.

BMW i7 teaser

Elementele de design caracteristice ale farurilor rotunde duble şi ale grilei BMW au fost complet reinterpretate pentru a obţine un aspect distinctiv. O caracteristică specială de design sunt farurile superioare din sticlă cristal exclusivă şi conturul iluminat al grilei radiatorului.

BMW i7 teaser

În interior, accentul se pune pe experienţa inovatoare de utilizator creată cu noile My Modes şi ultima generaţie a sistemului de operare iDrive. My Modes permit conducătorului să personalizeze cu precizie caracteristicile de condus ale maşinii şi atmosfera interioară.

BMW i7 teaser

Pe lângă ecranul central curbat BMW, apare un nou tip de bandă de lumină şi funcţii pe panoul de bord şi pe uşi. Bara de interacţiune BMW face parte din iluminarea ambientală şi are şi butoane de control integrate. În plus, acoperişul panoramic din sticlă Sky Lounge, nou dezvoltat, adaugă elemente de lumini LED care pot fi reglate individual.

BMW i7 teaser

Pentru pasagerii de pe bancheta din spate, BMW i7 promite să stabilească noi standarde în ceea ce priveşte funcţiile de divertisment, oferind o experienţă cinematografică unică. BMW Theatre Screen, care iese din tapiţeria plafonului, este un ecran ultrawide de 31 de inch (aproximativ 78 cm), în format 32:9, cu rezoluţie 8K. Pasagerii pot selecta ce să ruleze pe acest ercan uriaș dintr-o gamă variată de oferte de streaming.

Atât BMW i7, cât și întreaga gamă BMW Seria 7, vor fi prezentate cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, ce-și deschide porțile din 21 aprilie.

Sursă poze : Motor1.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.