Smartphone

Apple cu seria de smartphone-uri iPhone 15 primeşte în această perioadă întreaga atenţie a presei, astfel că orice problemuţă apărută după primele livrări ajunge imediat subiect de discuţii.

Se pare că mai mulţi utilizatori, inclusiv anumiţi review-uri, s-au plâns în ultimele zile că iPhone 15 Pro se încinge destul de rău în aplicaţii ce necesită un consum de resurse mai ridicat, aspect pus de majoritatea pe slaba optimizare a primul procesor mobile pe 3nm, Apple A17 Pro.

Analistul de casă Apple, Ming-Chi Kuo, susţine totuşi că nu procesorul este problema, acesta fiind unul eficient la nivel de consum de energie. Se pare că toate aceste situaţii neplăcute apar din cauza noului sistem de răcire gândit de Apple. Pentru a reduce greutatea telefonului, mărul muşcat a diminuat zona de disipare a căldurii, aspect care în completare cu noua ramă din titaniu, pare a nu elimina suficient de bine căldura emisă în timpul utilizării de aplicaţii solicitante.

Dacă se confirmă această problemă de natură hardware, există două mari soluţii:

  • Prima şi cea care se aplică celor care au primit deja device-urile constă în actualizări software gândite să echilibreze puţin situaţia. Din păcate acest echilibru apare doar dacă este redusă performanţa procesorului;
  • A doua şi cea care se poate aplica de acum înainte dacă Apple decide acest lucru, este aceea de a face modificări actualului sistem de disipare a căldurii astfel încât acesta să devină mai eficient.

Rămâne să aşteptăm să vedem dacă problema este una punctuală sau generală.

Sursa: medium.com