Diverse

La prima vedere totul pare uşor amuzant, însă sunt oameni care privesc foarte serios astfel de lucruri, mai ales că vorbim despre ceea ce se vrea a fi viitorul reţelelor de socializare, viitorul în care ar putea creşte copiii noştri.

O cercetătoare din Statele Unite ale Americii a raportat unui ONG ce se ocupă cu limitarea influenţei marilor corporaţii că după ce a intrat în Horizon Worlds (metaversul lui Mark Zuckerberg) pentru a studia comportamentul utilizatorilor, a fost agresată la o petrecere privată.

Se pare că în acest spaţiu virtual există o setare care nu permite apropierea avatarurilor între ele la mai mult de un metru, însă aceasta poate fi dezactivată. Cercetătoarea noastră a fost convinsă să dezactiveze setarea, momentan în care a început să fie agresată verbal. La scurt timp avatarul acesteia a fost condus într-o cameră privată unde a fost violat de un alt avatar al unui utilizator de sex masculin.

Cercetătoarea susţine că în acel moment s-a simţit oarecum dezorientată pentru că controlerul său a vibrat în permanenţă.

În general sunt deschis la tot ce este nou, îmi place să văd cum evoluăm din punct de vedere tehnologic, însă acest metavers mi se pare cel puţin stupid.

Sursa: businessinsider.com