Accesorii inteligente

Radu Georgescu este un antreprenor local cunoscut pentru prima sa afacere, antivirisul RAV vândut către Microsoft în 2003. Are și alte exit-uri de succes în portofoliu: PayU către Naspers și Avangate către Francisco Partners.

A ales să investească jumătate de milion de euro într-un start-up local denumit Vector Watch. În spatele acestui start-up se află Irina Alexandru din calitatea de designer, Dan Tudose ce se ocupă de electrică & componente și Andrei Pitiș ce în trecut a ocupat și poziția de General Manager la Ixia România.

Declarații oficiale:

Vector Watch a văzut o oportunitate pe piaţă, la fel ca alte 100 de companii, dar valul este suficient de mare încât să susţină şi 200 de jucători. Este o echipă foarte bună cu capabilităţile tehnice necesare iar cu forţa financiară şi knowledge-ul de business internaţional pe care le aduc Gecad există şansa ca Vector Watch să se impună la nivel global“ / Radu Georgescu;

Forma şi de­signul actual nu sunt cele finale. Acum testăm practic platforma soft, funcţionalitatea, este la fel ca o maşină care circulă camuflată înainte de lansare. Felul în care arată acum ceasul nu este relevant.“ / Andrei Pitiș. 

Ar fi două elemente ce merită a fi evidențiate.

1. Echipă românească cu idee de smartwatch, finanțare românească. 

2. Designul și partea software sunt concepute în România, piesele și hardware-ul urmează a fi fabricate în Asia, cel mai probabil. Ar fi în stilul Apple: Designed în USA, Assemble în China. Allview și alte branduri locale sunt mereu criticate că nu sunt producători de telefoane și tablete în adevăratul înțeles al termenului. De data aceasta ce li s-ar mai putea reproșa?

Pregătiți pentru smartwatch-ul Made in Romania?

Sursa: ZF.ro

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.