Notebook

HP a început promovarea unui laptop cu Chrome OS din primăvara lui 2016, HP Chromebook 11 adus în parteneriat cu Orange. La evenimentul de lansare au participat persoane importante din structura Orange, HP și Google, mă așteptam să văd o efervescență în ce privește notebook-urile cu Chrome OS, dar abia acum am găsit un alt produs listat pe canal oficial, un Chromebook de tip 2-in-1 de la Acer. 

eMAG afișează laptopul Acer Chromebook C7387-C17E la 1349 lei.

Ce specificații îl animă pe Acer Chromebook R11?

  • display IPS de 11.6 inch cu rezoluție 1366×868 pixeli, touchscreen integrat;
  • procesor Intel Celeron de tip dual-core la 1600 MHz ce urcă cu Turbo Boost la 2160 MHz pe 14nm, placă grafică integrată Intel HD Graphics, 2 GB memorie RAM de tip DDR3L, 32 GB spațiu de stocare;
  • Chrome OS;
  • Wi-Fi ac, bluetooth 4.0, HDMI, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, jack de 3.5 mm, cititor pentru cardurile SD, difuzoare stereo, cameră web ce filmează la 720p;
  • baterie Li-Polymer de 4 celule ce oferă autonomie de până la 9 ore, 1.4 kg și grosime de 19.2 mm.

Laptopurile cu Chrome OS nu au nevoie de cine știe ce hardware ca să funcționeze fără să agațe la nivel de interfață, dar și în sarcinile alocate. Pe de altă parte, notebook-urile cu Chrome OS urmează ca din această toamnă să ruleze aplicațiile și jocurile din Google Play ( de aici și un interes mai mare, mai ales dacă și prețurile vor începe a juca în liga best-buy).

Acer Chromebook C7387-C17E = Acer Chromebook R11 se individualizează față de alte laptopuri cu Chrome OS prin faptul că are un ecran rabatabil la 360 de grade, dar dispune și de panel IPS tactil.

Update: Acer Chromebook R11 – modelul în cazuă, deja rulează aplicațiile din Google Play. Detalii pe Liliputing.com

Galerie de imagini cu Acer Chromebook R11;

Categorii: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.