Televizoare

RCS a primit o licență din partea CNA pentru un post tv ce urmează a emite în rezoluție Ultra HD – Digi 4K. Știrea a fost publicată pe paginademedia.ro

Ce conținut urmează a fi redat în format 4K?

  • documentare și filme despre natură și travel;
  • muzică + transmisii live;
  • meciuri de fotbal din Champions League și Europa League + alte campionate europene ce transmit în această rezoluție.

Când urmează a fi lansat acest post tv?

  • în prima parte a lunii noiembrie 2018 (în jurul a 8 – 9 noiembrie).

Investițiile în zona tehnică sunt estimate la 220.000 de euro, iar cheltuielile pentru conținut se ridică la 230.000 de euro (în 2019 urcă la 1.3 milioane euro).

La pachet pe lângă conținutul în 4K este oferit și sunet la calitate Dolby. Este mai degrabă un test pe care RCS îl face în sistemul pay TV, iar în funcție de feedback vor continua dezvoltarea sau așteaptă ca televizoarele 4K să fie din ce în ce mai prezente la nivel național.

Aș spune că avem o mișcare de efect din partea RCS. Ar trebui să fie un element care să-i diferențieze de concurență (apropo, concurență ce se va întări după achiziția UPC de către Vodafone – efecte ce vor fi vizibile în oferta convergentă din 2019).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.