Hardware

AMD pregătește producția primul procesor pe ARM Cortex-A57. Ar trebui să primească debutul comercial din a 2-a parte a lui 2015. Denumirea aleasă: Opteron A1100, tehnologie pe 64-bit. 

AMD Opteron A1100 a fost conceput pentru servere, dar nu există nicio limitare în a vedea un astfel de CPU și pe un smartphone, la un moment dat. Ar fi o mișcare logică din partea AMD, Intel și NVIDIA tatonează piața de ceva timp, fără a înregistra succesul Qualcomm, MediaTek sau Samsung.

AMD-Opteron-A1100

Planurile AMD prevăd dezvoltarea unei a 2-a generații, lansare în 2017. Se utilizează tehnologia 64-bit, ARMv8, dar cu nuclee concepute intern de către AMD (nu folosesc ARM Cortex-A53, Cortex-A57 sau Cortex-A72). Numele de cod – K12.

AMD păstrează multe detalii secrete, K12 trebuia să ajungă pe piață în 2016, dar presupun că mai au de tras pe partea de Research & Development.

Mă uit cum giganți precum AMD sau Intel nu au știut să mizeze pe piața de telefoane mobile & tablete, iar boomul din ultimii ani i-a prins descoperiți.

Sursa: Anandtech.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.