Smartphone

Intel dorește să puncteze și în categoria smartphone-urilor low-cost, mă refer strict la partea hardware implementată pe aceste telefoane cu preț de sub 100 – 150 dolari. 

În Malaezia a debutat primul smartphone cu Intel Atom X3, entry-levelul pe care compania americană îl oferă pe piața device-urilor cu Android. Se numește JOI Phone 5 și ca design amintește direct de linia ASUS Zenfone 2.

Câteva din specificațiile lui JOI Phone 5: display de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, procesor Intel Atom X3-C3130 de tip dual-core pe 64-bit și tehnologie de 28nm, 1 GB RAM și 8 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 32 GB.

Rulează Android 4.4 KitKat, conectivitatea este asigurată de Wi-Fi în standardele b/g/n, sloturi pentru două cartele sim, bluetooth 4.0. Bateria lui JOI Phone 5 este de 2100 mAh.

JOI-Phone-5

Preț – aprox. 110 dolari în Malaezia.

Procesorul Intel Atom X3 aduce conectivitate 3G sau 4G, dar și posibilitatea de a fi utilizat în telefoane ce rulează Android sau Windows. Mă aștept ca până la final de 2015 să vedem mai multe telefoane în stilul lui JOI Phone 5, chiar și pe meleagurile românești.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.