Diverse

Fondul sud-african Naspers este cunoscut în România ca fiind acţionar majoritar al eMAG, PayU, OLX, Fashion Days şi Autovit. Pentru că vorbim totuşi de un gigant acesta are expunere globală, atrăgând atenţia mai multor investitori.

Unul dintre aceştia este şi Bill Gates. Prin intermediul fundaţiei sale Bill & Melinda Gates Foundation, miliardarul american are un plasament de 19.5 milioane de dolari la Naspers şi alte 4.5 milioane de dolari la Prosus (companie care reuneşte operaţiunile de e-commerce ale Naspers).

Interesant este că Bill & Melinda Gates Foundation investeşte şi în Fondul Proprietatea, companie cu acţiuni importante la Hidroelectrica, Petrom sau Nuclearelectrica. Investiţia se ridică în prezent la 12.7 milioane de dolari.

Chiar dacă la prima vedere această informaţie sună bine, realitatea este că Bill Gates investeşte foarte puţin în companiile menţionate anterior. Fundaţia Bill & Melinda Gates Foundation avea la sfârşitul anului 2019 active în gestionare de aproximativ 50 de miliarde de dolari, deci cele câteva milioane de dolari cu legături în ţara noastră sunt nesemnificative.

Sursa: digi24.ro