Hardware

Americanii de la Qualcomm pierd constant teren pe piaţa telefoanelor inteligente şi dacă în urmă cu 3-4 ani nu aveau rival pe segmente precum mid-range sau high-end, în prezent procesoare lor au rămas scumpe, însă diferenţa de performanţă şi eficienţă energetică nu prea mai există în raport cu concurenţa directă (MediaTek).

Pentru Qualcomm un pericol rămâne şi Samsung, compania sud-coreeană investind masiv în ultima perioadă în regândirea procesoarelor Exynos. Cele mai recente veşti susţin că Exynos 2500 va fi mai puternic şi mai eficient în ceea ce priveşte consumul de energie decât viitorul Qualcomm Snadpragon 8 Gen 4.

Dacă primul va fi realizat in-house pe un proces propriu de 3nm, cel de-al doilea va fi realizat pe un proces de 3nm al TSMC. Din păcate informaţiile la zi susţin că cei de la Qualcomm şi TSMC nu prea reuşesc să echilibreze consumul de energie pentru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, iar compania americană a transmis deja producătorilor de smartphone-uri o recomandare de creştere a capacităţii bateriilor pe viitoarele flagship-uri la cel puţin 5500 mAh pentru a menţine o autonomie similară cu cea oferită în prezent. În aceeaşi recomandare se spune şi ceva de o eficientizare a sistemului de răcire.

Sigur că momentan discutăm strict pe zvonuri, timp mai este pentru îmbunătăţiri de ambele părţi.

Surse: gsmarena.com, androidcentral.com