Hardware

Huawei este una dintre companiile chineze ce a crescut mult pe piața telefoanelor mobile. Ambițiile lor sunt mari. Au linie de fabricație și pentru procesoare. În 2014 vor ieși în față cu mai multe produse de gen.

1. Procesor pe tehnologia 64-bit sub brandul Hisilicon pe arhitectura ARM big.LITTLE cu Cortex-A53 și Cortex-A57 (Apple a deschis balul în 2013, Samsung urmează să anunțe un astfel de CPU, Qualcomm la fel). Nu a fost precizată data de lansare, cel mai probabil în a doua parte a anului;

2. Alte procesoare pe 32-bit  cu conectivitate LTE. Primul merge în categoria mid-range cu 4 x ARM Cortex-A9 și al doilea de tip octa-core pe big.LITTLE cu 4 x ARM Cortex-A15 și 4 x ARM Cortex-A7.

Există șanse ca ultimele două procesoare să fie anunțate la MWC Barcelona 2014. Multe companii trag tare ca să-și producă propriile procesoare, să meargă pe rețeta all-in-one. Să vedem dacă în 2014 vor fi capabil să livreze la timp. Îmi amintesc că la primul lor CPU dezvoltat in-house / K3V2 au fost destul de multe amânări până la debutul oficial al unui smartphone Huawei cu respectivul procesor.

Sursa: Intomobile.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.