Diverse

Pentru mulţi Gionee nu înseamnă nimic, însă foarte puţini români ştiu că poate în acest moment citesc această ştire chiar de pe un smartphone Gionee. Cum ? O perioadă lungă de timp acest producător chinez a fost principalul furnizor de telefoane inteligente pentru Allview (poate încă mai este, nu am aceste informaţii).

Din păcate situaţia financiară a companiei nu este cea mai fericită, această adunând deja datorii către furnizori de peste 2.45 miliarde de dolari. Oficialii companiei s-au întâlnit cu reprezentanţii celor mai importanţi furnizori pentru a stabili un plan de achitare a datoriilor, însă soluţia aleasă nu pare a mulţumi pe toată lumea.

Gionee a fost chemată deja în instanţă de peste 20 de colaboratori pentru neplata datoriilor, iar dacă toate acestea nu erau suficiente, nici CEO-ul Liu Lirong nu îi ajută foarte mult. Acesta este un împătimit al jocurilor de noroc şi a pierdut până acum peste 1.43 miliarde de dolari, dintre care 143 de milioane de dolari doar la ultima vizită la cazinou.

Presa chineză consideră că Gionee este la un pas de faliment, compania nemaifiind una de încredere pentru furnizori.

Această situaţie financiară a celor de la Gionee este una totuşi surprinzătoare în condiţiile în care în 2017 a fost al şaselea producător de smartphone-uri din China ca vânzări cu un total de 35 milioane unităţi comercializate la nivel global.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.