Diverse

Dacă luna trecută mai exista o urmă de speranţă, iată că sfârşitul de an vine cu confirmarea oficială: producătorul chinez Gionee s-a declarat falimentar. Conform informaţiilor oferite de autorităţile chineze, Gionee avea datorii totale de peste 2.75 miliarde de dolari către 648 de furnizori şi parteneri.

Deşi s-a reîncercat o salvare pe ultima sută de metri, planul de restructurare propus de CEO-ul Liu Lirong nu a fost acceptat. Compania va intra în lichidare, băncile având prioritate în recuperarea pierderilor, în timp ce restul partenerilor vor rămâne cu minusuri contabile consistente în anul fiscal actual.

Chiar dacă în 2017 compania a fost al şaselea producător de smartphone-uri din China ca vânzări cu un total de 35 milioane unităţi comercializate la nivel global, managementul deficitar a pus pe butuci un business de mare succes la un moment dat. Dacă mai adăugăm şi un CEO împătimit al jocurilor de noroc (sute de milioane de dolari pierdute la cazinou), putem spune că acest faliment era cumva de aşteptat.

Pentru puţinii români care au auzit de acest producător, Gionee a fost o bună perioadă de timp principalul furnizor de smartphone-uri pentru Allview.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.