Software

România este o ţară cu suficiente resurse la capitolul ingineri software, iar salariile sunt mult mai scăzute comparativ cu ţările vestice. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care GoPro a ales să îşi deschidă la Bucureşti primul birou din ţara noastră.

Compania intenţionează ca până la sfârşitul lui 2017 să ajungă la un număr de 100 de angajaţi. Sediul din România se va concentra pe inginerie software, pe dezvoltarea platformelor sale web şi comerţ electronic. Biroul de la Bucureşti se va deschide oficial pe 1 martie, urmând ca pe 8 şi 9 martie să fie organizat un eveniment cu rol de recrutare a celor interesaţi. Filiala locală va fi condusă de Ioan Bărbulescu din funcţia de Director General.

„Decizia de a extinde operaţiunile de inginerie software ale companiei GoPro în Bucureşti se aliniază cu priorităţile noastre pentru 2017: consolidarea operaţiunilor de execuţie şi gestionarea costurilor. România este o piaţă ofertantă în zona de resurse umane şi talente care au studiat la universităţi de prestigiu, precum o zona atrăgătoare pentru cele mai cunoscute companii de tehnologie la nivel mondial. Avem ocazia să impulsionăm aceste talente şi să ne concentrăm furnizorii externi de servicii IT şi software într-o echipă la nivel central, care să fie extrem de eficientă.” a declarat CJ Prober, Director Operaţiuni în cadrul GoPro.

Sursa: start-up.ro