gAuto

Producătorul de componente auto Dräxlmaier este activ în România încă din 1993, în prezent compania având unităţi de producţie în cinci oraşe (Satu Mare, Piteşti, Timişoara, Hunedoara şi Braşov) şi peste 14.000 de angajaţi.

Reprezentanţii Dräxlmaier Group au prezentat planurile de investiţii pentru ţara noastră, iar în următorii şase ani compania germană vrea să investească peste 200 milioane euro. Proiectul celor de la Dräxlmaier este unul complex, acesta presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Cel mai important element al acestui proiect este construcţia unei fabrici de baterii pentru maşini hibrid şi maşini electrice la Timişoara.

„Cu sistemele noastre de baterii din segmentul E-mobility, sprijinim producătorii de automobile pentru a face mobilitatea viitorului şi mai sigură, mai confortabilă şi mai durabilă. Fabrica va cunoaşte mai multe etape de dezvoltare în următorii ani. Vom implementa o serie de noi proiecte pentru automobilele electrice. Portofoliul de produse, tehnologia şi procesele de producţie din fabrică se vor schimba,”, a declarat Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al Dräxlmaier Timişoara.

Dräxlmaier produce în fabricile din România cablaje electrice, componente electrice şi electronice, cablaje de înaltă tensiune, interioare (cockpit), console centrale şi panouri de uşi. Germanii produc în fabricile locale sisteme electrice şi electronice, interioare de lux şi sisteme de bord pentru mărci premium din industria de profil, precum BMW, Jaguar, Mercedes-Benz sau Maserati.

Sursa: zf.ro