Diverse

Statele Unite ale Americii a actualizat lista companiilor chineze ce nu mai au acces sub nicio formă la tehnologie americană. Celebra Entity List include acum şi cel mai mare producător de drone pentru consumatori din lume cu o cotă de aproximativ 70%, DJI, cât şi producătorul de procesoare SMIC.

Cele două companii nu mai pot utiliza nimic ce are legătură cu SUA, de la componente hardware precum cipuri, până la echipamente de producţie sau software.

În cazul DJI decizia a fost luată deoarece „tehnologia sa a permis abuzuri ale drepturilor omului în China prin colectare abuzivă și analiză de material genetic și prin furnizarea de tehnologie avansată de supraveghere”, în timp ce “SMIC ilustrează perfect cum China folosește tehnologii americane pentru a-și moderniza armata.”.

Bănuiesc că cei doi producători se aşteptau de ceva timp la o astfel de decizie, deoarece, cel puţin la nivel declarativ, niciunul nu pare atât de afectat.

Sursa: washingtonpost.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.