AIWA revine oficial pe piata din Romania Audio

Nu cred că există pasionat audio care să nu fi auzit până la această oră de AIWA, brandul japonez ce a luat naștere încă din 1951. În 1969 Sony a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni, iar în anii ’70, ’80 și ’90 AIWA a fost unul dintre cele mai renumite nume din industria audio. Erau foarte populari grație unui preț bun raportat la calitatea oferită, iar de curând compania s-a relansat și ajunge oficial în țara noastră prin distribuitorul MGT Educational.

Am încercat să aflu cine deține momentan drepturile pentru brandul AIWA, dar nu am găsit informații certe. Se pare că sunt unele companii ce pot folosi marca AIWA prin diferite regiuni ale lumii, dar nu am găsit cine le produce și mai ales unde sunt fabricate noile dispozitive din portofoliul „niponilor”. Repet, sunt informații diverse, dar nu mi s-a părut nimic concludent.

În fine, de aici înainte vom găsi în magazinele specializate televizoare QLED, trotinete electrice, tablete, căști TWS, pick-up playere (platane), boxe precum și alte dispozitive audio de toate tipurile sub marca AIWA.

Iată câteva dintre produsele AIWA deja disponibile:

  • Boxă tip tower AIWA TS-990CD, cu sunet de tip 2.1 și putere maximă de 110W RMS. Vine cu cititor de CD-uri, Bluetooth 5.0, port USB și cititor de carduri SD, dar nu renunță nici la intrare AUX;
  • Microsistem HiFi AIWA MSBTU-300 cu putere de 20W RMS, player CD MP3, USB, conectivitate Bluetooth 4.2, dar și radio FM;
  • Pick-up AIWA APX-680BT, platan modern cu design calsic pentru cei pasionați de muzica pe discuri de vinil;
  • Trotinetă electrică AIWA F22-700/85, cu autonomie maximă de 35 km și viteză de top de 25 km/h în modul Sport, respectiv 18 km/h în modul Eco. Vine cu frânare regenerativă și sarcină utilă de până la 100 kg.

Mai multe detalii despre toate produsele AIWA puteți afla de pe site-ul oficial.