gAuto

Cred că este unul dintre cele mai interesante proiecte de lege din ultima perioadă, de aceea l-am și încadrat în secțiunea noastră dedicată automobilelor. 

Mașinile second-hand sunt la mare căutare într-o piață precum cea locală, cred că fiecare dintre noi s-a lovit la un moment dat de o mașină cu kilometrajul dat înapoi sau de un cunoscut ce a pățit-o.

Un proiect de lege a ajuns în Senat și propune pedeapsa cu închisoare de la 2 – 5 ani pentru: “înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”. Motivația unei astfel de legi rezidă în creșterea siguranței pe drumurile publice, dar și în protejarea clienților.

Mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmbovița până o astfel de inițiativă legislativă urmează a fi pusă în aplicare. Pe Facebook am primit mai multe întrebări juste de genul: Cum se dovedește cine a măsluit kilometrajul? 

Îmi amintesc că exista un studiu făcut în Germania ce demonstra că 1 din 4 mașini are kilometrajul modificat (strict pentru piața germană, procentul poate varia în alte țări europene). Una peste alta, modificarea kilometrajului este o înșelăciune și trebuiesc găsite măsuri la nivelul Uniunii Europene spre a stopa fenomenul. Mă rog și din postura de client nu te aștepți ca o mașină veche de 10 – 15 ani să aibă 100 – 150.000 de kilometri, mai ales dacă are motor diesel.

Mai multe detalii la sursă.

Sursa: Mediafax.ro / Credit foto

Categorii: gauto
Tag-uri: automobil

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.