Arhiva-Resurse

UPC se implică în educația tinerilor printr-un proiect numit Tech School ce are o subcomponentă – Cool School. Domeniile abordate sunt robotică, astronomie și programare web.

A fost lansată platforma techschool.ro. În 2013 vor fi desemnate trei proiecte câștigătoare. Acestea vor fi puse în realitate sub formă de prototip cu ajutorul UPC România și poziția I se recompensează cu un loc în tabară de vară NASA.

Ieri a fost organizat un prim eveniment Tech School. Au participat ca și mentori:

1. Aura Simionescu – cercetător în astrofizică și cosmologie la Stanford University;

2. Emi Gal – CEO al start-up-ului internațional Brainient;

3. Adrian Stoica – Lead Researcher pe domeniul Advanced Robotics la NASA / JPL.

De partea cealaltă s-au aflat 20 de tineri care au înscris proiecte pe platforma Tech School.

Expresia Sky is the limit! nu se aplică pentru aceşti tineri. Ei au trecut deja demult de marginile galaxiei noastre, atât prin cunoaştere, cât şi prin ambiţie. Au nevoie de oameni şi programe educaţionale precum Tech School care să le arate cum imaginaţia se transformă accelerat în inspiraţie şi, în cele din urmă, în inovaţie, chiar de la vârsta lor”, crede Aurora Simionescu, cercetător în astrofizică şi cosmologie – Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow.

Viziunea companiei noastre referitoare la educaţie se potriveşte perfect acestui nucleu de tineri. Noi credem că educaţia are mai mult decât rolul de a conferi cunoştinţe: are potenţialul de a genera inovaţie.Tech School este o platformă esenţială pentru răspândirea acestui efect la nivelul unei întregi generaţii. 20 dintre cei mai creativi tineri înscrişi până în prezent pe www.techschool.ro păşesc astăzi într-un accelerator de idei inovatoare – Cool School – şi vor fi cu un pas mai aproape de visurile lor”, declară Severina Pascu, CEO UPC România.

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.