Retelistica

În 2013, Google a venit cu ideea concretizată în Project Loon, internetul oferit printr-un sistem de baloane. Acum nu vă gândiți că Google și-a propus să concureze cu operatori de internet, proiectul se adresează comunităților izolate, fără acces  la world wide web. 

Google a inițiat o primă testare în Noua Zeelandă, iar rezultatele sunt optimiste, cel puțin asta-i ideea din clipul de mai jos. Au colaborat cu Vodafone, iar internetul oferit prin sistemul de baloane sosește via tehnologia 4G / LTE, orice smartphone din zona respectivă având acoperire.

Detalii în clip:

Baloanele pe care Google le folosește ajung la nivelul stratosferei, de 2 ori mai sus de nivelul la care zboară avioanele. Teste s-au făcut în Noua Zeelandă, California în SUA și nord-estul Braziliei.

Sursa: Project Loon

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.