Software

Google dezvoltă o tehnologie denumită Project Stream. Au colaborat în acest proiect cu Ubisoft, iar primul joc pe care urmează să-l vedem disponibil în Chrome se numește Assasin’s Creed Odyssey. 

Jocul debutează în 5 octombrie pe PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch și…, Chrome. La ultimul este o steluță (în SUA, gratuit pentru o perioadă redusă de timp, necesită conexiune la internet cu viteză de minim 25 Mbps și doar pentru o mână de norocoși).

Este un proiect cu adevărat ambițios al Google. Au mai încercat și alte companii să ofere gaming în cloud, dar nimeni nu a încercat să facă asta într-un browser. De specificat că vorbim de un joc din categoria AAA, cu cerințe grafice ridicate (bineînțeles că partea grea pe grafică este dusă de unitatea din cloud).

Google trebuie să realizeze ceea ce alții nu au reușit, să reușească a reduce timpul de răspuns între tastatură + maus, browser, cloud și feedback cât mai rapid către user. În jocurile de genul Assasin’s Creed Odyssey este nevoie de un timp de răspuns de ordinul milisecundelor. Testul din 5 octombrie efectuat în SUA cu public ar trebui să le ofere informații valoroase și să descopere ce necesită îmbunătățire, ce probleme apar etc.

Nu se știe clar dacă Project Stream va intra la un moment dat într-un serviciu plătit / abonament atașat Chrome. Sunt sigur că există deschidere în piață pentru un serviciu care să permită randarea celor mai noi titluri din zona de gaming contra unui cost lunar modic, un Netflix pe gaming.

Gameplay din joc prin Project Stream în Chrome:

Categorii: software

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.