QNAP TS-453Be si TS-253Be Hardware

QNAP Systems este o companie cunoscută pentru producția de unități de stocare NAS, unități profesionale NVR pentru supraveghere video și playere video de rețea. Astăzi, QNAP a lansat două noi unități NAS cu procesor quad-core Intel Celeron J3455 la 1.5 GHz (ce poate urca până la 2.3 GHz) și slot PCIe, ceea ce extinde funcționalitatea prin îndeplinirea diferitelor cerințe ale consumatorilor.

Vorbim despre QNAP TS-253Be și TS-453Be, modele de server NAS ce se diferențiază prin numărul de sertare disponibile, cu 2, respectiv 4 sertare. Totodată, ambele modele pot fi alese cu memorie RAM de 2 sau 4 GB, în timp ce toate celelalte specificații rămân identice.

 

Slotul PCIe poate fi folosit pentru a adăuga două SSD-uri M.2, îmbunătățind astfel cachingul SSD, în timp ce adaugă, de asemenea, conectivitatea 10GbE (10GBASE-T LAN). Cuplate cu tehnologia Qtier (auto-tiering), seria QNAP TS-x53Be ajută la atingerea utilizării optime a stocării, ideală pentru organizațiile mici și medii. Alternativ, utilizatorii pot instala un card 10 GbE 10GBASE-T/ SFP+, un card USB 3.1 Gen2 10 Gbps sau o placă wireless QNAP QW-AC2600.

Seria QNAP TS-x53Be dispune de ieșire HDMI și transcodare 4K H.264/H.265, în timp ce funcțiile snapshot ajută la protejarea datelor. Astfel, utilizatorii pot să recupereze rapid datele în caz de ștergere/modificare accidentală sau în cazul unui atac ransomware.

Conectivitatea este completată prin prezența celor cinci porturi USB Type-A 3.0, dintre care unul cu funcție de copiere printr-o singură atingere. Seria QNAP TS-x53Be suportă codare și transcodare dual-channel 4K H.264/H.265. Difuzoarele integrate sunt utilizate pentru alertele audio și playback, în timp ce conectorul de 3.5mm permite ca serverul NAS TS-x53Be să fie conectat la un sistem audio. Ieșirea HDMI duală suportă ecrane cu rezoluții de până la 4K 30Hz.

Tehnologii prezente pe seria QNAP TS-x53Be:

  • Virtualization Station și Container Station – permite utilizatorilor să găzduiască mașini virtuale și containere;
  • IFTTT Agent și Qfiling – ajută la automatizarea fluxurilor de lucru pentru îmbunătățirea eficienței și productivității;
  • Qsirch – furnizează o funcție de căutare după textul complet, pentru identificarea rapidă a fișierelor;
  • Qsync și Hybrid Backup Sync – simplifică partajarea fișierelor și sincronizarea lor pe dispozitive;
  • Cinema28 – permite administrarea fișierelor multimedia și a dispozitivelor media de pe o singură platformă;
  • Surveillance Station – oferă gratuit patru canale pentru camere IP (până la 40 de canale prin cumpărarea de licențe adiționale);
  • QVR Pro – integrează funcții de supraveghere video în QTS, furnizând un spațiu de stocare definit de utilizator, instrumente client între platforme, control pentru camere și funcții inteligente de management a evenimentelor, bazate pe IoT.

Atât QNAP TS-253Be, cât și QNAP TS-453Be sunt deja disponibile la partenerii autorizați.

Tag-uri: NASQNAP

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.