Hardware

După ce anul trecut Comisia Europeană amenda Qualcomm cu suma de 997 milioane de euro deoarece i-a mituit pe cei de la Apple să utilizeze pe iPhone-uri şi iPad-uri doar chipset-uri baseband LTE produse de ei, anul acesta Qualcomm mai primeşte o amendă în valoare de 242 milioane de euro tot din partea Comisiei Europene.

Producătorul american este acuzat că în perioada 2009 – 2011 a vândut către ZTE şi Huawei chipset-uri 3G la preţuri foarte mici, sub costul de producţie, pentru a elimina concurenţa. În acea perioadă Qualcomm avea o competiţie serioasă denumită Icera (preluată în 2011 de NVIDIA), însă prin intermediul strategiei “predatory pricing” compania americană a eliminat singurul posibil pericol.

Câţiva ani mai târziu, prin 2015, NVIDIA a renunţat la Icera în condiţiile în care cererea pe piaţă era aproape inexistentă.

Pentru Qualcomm această amendă de 242 miloane de euro este o nimica toată, suma reprezentând puţin peste 1.2% din cifra de afaceri din 2018.

Sursa: ec.europa.eu

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.