Software

Qualcomm Snapdragon 865 va fi procesorul vedetă în 2020, iar funcţia de înregistrare video la rezoluţie 8K va fi una dintre principalele caracteristici. Chiar dacă în acest moment filmările 8K sunt cam degeaba, acesta este un prim pas către viitor, unul ce pare a fi al acestei rezoluţii.

Producătorul american a postat pe Youtube primul clip 8K filmat cu un smartphone ce are la bord procesorul Qualcomm Snapdragon 865:

Filmarea a fost făcută cu un device prototip ce a utilizat senzorul foto Sony IMX586 de 48 Megapixeli. Din păcate 99.9% dintre cei care vor citi acest articol nu vor putea să vadă reuşita Qualcomm deoarece nu deţin un device capabil să redea conţinut 8K.

Primele smartphone-uri capabile de înregistrare 8K la 30 fps vor fi cele din seria Samsung GALAXY S20. Din păcate acest tip de filmare consumă foarte, foarte, dar foarte mult spaţiu de stocare, astfel că la o capacitate de 128 GB veţi putea înregistra doar câteva minute.

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.