Hardware

Chiar dacă seria Qualcomm Snapdragon 4xx este excelentă pentru segmentul entry-level, producătorul american consideră că mai poate scoate un ban cinstit şi cu seria Qualcomm Snapdragon 2xx, una despre care am numai cuvinte de “laudă”.

Cel mai nou procesor din această serie este Qualcomm Snapdragon 215, unul suficient de modest încât să nu îl recomand dacă vreţi să aveţi o experienţă de utilizare cât de cât decentă. Acest procesor poate susţine ecrane cu rezoluţii de până la 1560 x 720 pixeli cu aspect 19.9:9, două camere foto, efecte bokeh, senzori de până la 13 Megapixeli cu filmare la 1080p cu 30 fps, Wi-Fi ac, NFC, Android Pay, apeluri dual VoLTE şi EVS şi tehnologia de încărcare “rapidă” Qualcomm QuickCharge 1.0.

Qualcomm Snapdragon 215 este un procesor format din 4 nuclee Cortex-A53 tactate la 1.3 GHz cu Adreno 308 ca GPU şi proces de fabricaţie pe 28 nm. Procesorul mai vine cu suport pentru Qualcomm X5, stocare eMMC 4.5, memorie RAM DDR3 şi LTE Cat.4.

Primele device-uri cu Qualcomm Snapdragon 215 vor apărea în ultima parte a acestui an, însă dacă nu veţi fi obligaţi în vreun fel sau altul să achiziţionaţi un astfel de terminal, vă recomand să alegeţi un produs care să aibă măcar un procesor din seria Qualcomm Snapdragon 4xx.

Sursa: fonearena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.