Hardware

Qualcomm a prezentat trei procesoare din categoriile mid-range și low-cost într-un eveniment organizat în New Delhi, India.

Au ales India din mai multe motive:

  1. Piața de desfacere pentru telefoane mobile din categoriile menționate (seriile Redmi de la Xiaomi, Realme de la Oppo și Honor de la Huawei se bucură de succes comercial);
  2. Cele trei procesoare sunt compatibile cu sistemul de localizare NavIC dezvoltat de către India (intră și India în horă după GPS – SUA, GLONASS – Rusia, QZSS – Japonia, BDS – China și GALILEO – Uniunea Europeană).

A. Qualcomm Snapdragon 720G;

În cazul lui Snapdragon 720G contează și cât de mult își dorește producătorul smartphone-ului să plătească spre Qualcomm spre a-i elibera toate funcțiile integrate. Vorbim de un procesor cu 2 nuclee pe ARM Cortex-A76 ce pot atinge 2.3 GHz și alte 6 nuclee pe ARM Cortex-A55 la 1.8 GHz, Adrebo 618 cu performanțe grafice îmbunătățite cu…, 75% (s-au raportat la Qualcomm Snapdragon 712).

Permite alimentarea pe standardul Quick Charge 4+ (de la 0 – 50% în mai puțin de 15 minute…).

Alte tehnologii integrate: Wi-Fi 6 / ax, bluetooth 5.1, Qualcomm TrueWireless Stereo pentru un sunet cât mai bun pe conexiune fără fir, modemul Snapdragpn X15 (până la 800 Mbps în download și 150 Mbps în upload).

B. Qualcomm Snapdragon 662;

Qualcomm Snapdragon 662 este la trecerea între mid-range și low-cost. Observ că și aici regăsim Wi-Fi 6 / ax, bluetooth 5.1 etc. Nucleele sunt structurate diferite: 4 x ARM Cortex-A73 până la 2 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 până la 1.8 GHz, Quick Charge 3.0 cu promisiunea de a încărca bateria telefonului de la 0 – 50% în 20 de minute.

La nivel de GPU au ales Adreno 610. Apare formatul HEIF ce promite o compresie mult mai bună a fișierelor. ISP-ul a fost eficientizat spre a face trecerea printr-un setup cu trei senzori în dreptul camerei principale.

C. Qualcomm Snapdragon 460;

Este și entry-level-ul din această serie de produse. Wi-Fi 6 ajunge și aici, performanța crește cu 70% prin cele 4 nuclee Kryo 240. Ei spun că ar fi primele nuclee de performanță în seria 4xx. Oricum ajută faptul că au mizat pe Adreno 610 în rol de accelerator grafic.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.