Qualcomm a tras un glonț orb, el se numește Qualcomm Snapdragon 810. Problemele pe partea de supraîncălzire au făcut Samsung să zică pas în implementarea lui pe GALAXY S6, iar HTC a primit un cui de tron printr-un HTC One M9 cu multiple probleme (se încălzește în operații de rutină, autonomie derizorie).
Mă rog, ideea este că Qualcomm cu Snapdragon 820 trebuie să impresioneze, să învețe lecțiile trecutului și să evite o repetare a lor. Înțeleg că sunt grăbiți în a aduce noul procesor, de aici și parteneriatul semnat cu Samsung în aprilie 2015.
Debutul comercial în telefoane și tablete de top urmează a se produce din Q4 2015 (Samsun GALAXY Note 5 s-ar putea să folosească acest hardware).
Ce se știe legate de Qualcomm Snapdragon 820 la momentul actual?
Folosește procesul de litografiere de 14nm FinFET al Samsung, deja implementat pe procesorul octa-ore Exynos de pe S6 și S6 Edge, accelerator grafic Adreno 530 la 650 MHz. Nu utilizează tehnologia ARM ci nuclee Kyro dezvoltate in-house de către Qualcomm.
Se zvonește că ar fi un procesor quad-core cu 2 clustere ( 1 x 2 la 1.7 GHz + 1 x 2 la 2.2 GHz). Ar fi o mișcare înțeleaptă să nu mizeze pe zeci de nuclee, procedură pe care Qualcomm a dovedit cu Snapdragon 810 și 615 că nu o stăpânește. Laptopurile de top capabile să randeze elemente grafice au Intel quad-core și nu cine știe câte zeci, sute de nuclee de procesare.
Alte elemente încorporate de Qualcomm Snapdragon 820: Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, 4G cu viteze de până la 450 Mbps în download și 100 Mbps în upload, A-GPS, GLONASS și Beidou. Suportă camere de până la 28 Megapixeli și rezoluții ale ecranelor de până la 3840×2160 pixeli.