Hardware

Primele informații oficiale legate de Qualcomm Snapdragon 835 au ieșit la iveal în noiembrie 2016, iar la început de 2017 avem noi detalii, dintr-o prezentare ajunsă în mod accidental pe web. Ar fi trebuit să pun accidental între ghilimele. 

Qualcomm Snapdragon 835 este procesorul pe care-l vom regăsi pe o multitudine de telefoane premium în 2017, el se află în producție, iar în cadrul MWC 2017 ar trebui să vedem primele dispozitive ce-l încorporează.

Snapdragon 835 folosește un proces de litografiere pe 10nm, performanțele ar fi cu 27% peste ceea ce oferă Qualcomm Snapdragon 821. Ar ocupa mai puțin spațiu, dar promite și economie a consumului de energie. Performanță sporită + autonomie mai mare = deziderate antagonice.

Noul procesor Qualcomm folosește nuclee Kryo 280 dezvoltate intern, Adreno 540 în poziția de accelerator grafic, modem LTE capabil să atingă viteze gigabit – Snapdragon x16 LTE, suport pentru securitatea biometrică, autofocus rapid pentru camerele integrate pe smartphone-urile cu Snapdragon 835.

Pe partea grafică, Adreno 540 ar oferi cu capacități de randare cu 25% peste generația anterioară, în contextul în care ar consuma 50% din cât avea nevoie Snapdragon 801. Este mai economic și față de Snapdragon 810 sau 820, dar fără a avea o valoare spectaculoasă – una care să fie menționată în slide-urile de gen.

Alte date legate de Snapdragon 835 – playback 4K cu 60 fps, suport pentru Vulkan, DirectX 12 și OpenGL ES. Ideea este că au cam trecut vremurile în care să se promită dublare a performanței față de generația anterioară.

Toată puterea de procesare înglobată în smartphone-urile momentului mai trebuie să fie pusă în valoare de aplicații și jocuri cu grafică cu adevărat complexă, ceea ce nu se întâmplă la momentul actual. Asta pentru că dezvoltatorul de aplicații Android caută să aibă o piață de desfacere cât mai mare, de aceea concepe aplicația sau jocul pentru o veleitate de configurații.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.