Hardware

În acest moment cel mai puternic procesor mobile din piaţă este Qualcomm Snapdragon 888 Plus. În săptămânile următoare vor apărea mai multe smartphone-uri premium cu acest procesor la bord, însă din 2022 alt model va fi vedeta – Qualcomm Snapdragon 898.

Acesta va fi lansat oficial în luna decembrie, însă se pare că producătorul american face deja teste cu acesta. De curând Qualcomm Snapdragon 898 a apărut în testul de benchmark Geekbench sub numele de cod SM8450 şi chiar dacă rezultatele nu impresionează încă, ele sună promiţător.

Testat cu un smartphone Vivo, viitorul procesor obţine 720 de puncte în single-core şi 1919 puncte în multi-core, rezultate realizate cu frecvenţe mai reduse.

Despre Qualcomm Snapdragon 898 nu ştim încă foarte multe, însă se pare că va fi realizat pe un proces de fabricare de 4 nm şi va dispune de 1 x Cortex-X2 Super Core (Prime) + 3 x Cortex-A710 Power (Performance) + 4 x Cortex-A510 (Efficiency). Nucleul Prime ar putea fi tactat la un maxim de 3.09 GHz, iar la nivel de accelerator grafic am putea găsi Adreno 730 GPU.

Qualcomm Snapdragon 898 ar urma să fie cu aproximativ 20% mai performant decât actuala generaţie, însă rămâne de văzut cum va sta cu consumul de energie şi supraîncălzirea.

Sursa: fonearena.com