Hardware

Ultimul anunț major al Qualcomm în ce privește partea hardware pentru ceasuri inteligente a fost realizat în urmă cu doi ani de zile – Snapdragon Wear 2100. Acum îl avem pe Snapdragon Wear 3100 dezvoltat de la bun început pentru ceasuri, cu autonomia pusă pe primul loc. 

Snapdragon Wear 2100 era un chipset de smartphone adaptat la integrarea într-un ceas, iar Wear 3100 a fost conceput special pentru această nișă.

Wear 3100 dispune de 4 nuclee pe ARM Cortex-A7 + ultra-low-power procesor pentru autonomie cât mai bună. Mă gândesc la generația următoare ce termeni vor mai găsi spre a arăta cât de eficient este în ce privește consumul de energie.

Autonomia ar fi cu de la 4 la 12 ore mai bună în funcție de scenariile de utilizare. Avem un update, dar nu ceva cu adevărat major. Noutatea stă în modurile de utilizare ce permit setarea dispozitivului în funcție de dorințele fiecăruia, iar acolo autonomia ajunge și la 30 de zile, excelent pentru un smartwatch.

Cele trei moduri de utilizare aduse de Qualcomm Snapdragon Wear 3100?

  1. Modul ambiental îmbunătățit – ceas de fashion + puterea unui smartwatch. Ceasul în acest mod are luminozitate adaptivă și fețele dedicate au 16 culori;
  2. Experiență de sport dedicată – autonomia unui ceas sport + informațiile specifice unui smartwatch. Wear 3100 aduce suport pentru GPS pe partea de localizare și monitorizare a ritmului cardiac pe întreaga zi;
  3. Ceas tradiționalceas analog + flexibilitatea unui smartwatch. Aici se atinge autonomia cea mai mare.

Primele companii ce vor veni cu ceasuri pe noul chipset până la sfârșit de 2018 sunt Fossil, Louis Vuitton și Montblanc. Vorbim de smartwatch-uri de lux, cu excepția Fossil ce s-ar putea să vină cu un preț ceva mai abordabil.

Sursa: Qualcomm.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.