Hardware

Alături de Qualcomm Snapdragon 865 și 765 a sosit o informație interesantă din partea companiei americane.

Update-ul de drivere pentru GPU va sosi prin Play Store. Este o soluție mult mai simplă și rapidă față de versiunea curentă (driverele noi sunt prinse la pachet cu un patch software oferit de către producătorul smartphone-ului sub formă de update OTA, de obicei când se compilează o nouă versiune de soft).

Soluția Qualcomm mi se pare atât de simplă și cumva naturală că parcă mă așteptam să fie lansată în urmă cu ceva ani de zile.

Ar fi cu putință spre a avea update direct de drivere pentru GPU pentru că Google a implementat Project Mainline în Android 10 (utilizatorul are acces prin Play Store la update-urile de sistem ale Android și la alte componente).

Din câte am citit la sursă, doar procesoarele noi ale Qualcomm vor beneficia de această soluție software, iar cele vechi vor rămâne pe metoda precedentă.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: hardware
Tag-uri: GPUQualcomm

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.