Hardware

Producătorii de smartphone-uri evită în continuare să pună baterii mai mari pe device-uri deoarece acestea ar afecta design-ul acestora, cât şi greutatea sau grosimea. Un telefon inestetic şi butucănos aduce cu siguranţă vânzări mai slabe.

Pentru a se rezolva cumva şi celebra problemă a autonomiei, furnizorii lucrează în permanenţă la fabricarea de componente cu consum redus de energie, la producerea de software stabil şi eficient energetic, iar mai nou pentru a reduce timpul de încărcare al bateriilor au apărut aşa numitele tehnologii de încărcare rapidă a acumulatorilor.

Unele sunt pentru marketing, altele chiar funcţionează. Una dintre cele bune a fost dezvoltată de Qualcomm. Aceasta se numeşte Quick Charge, iar de curând producătorul a lansat cea de-a treia versiune: Quick Charge 3.0. Noua tehnologie va fi disponibilă începând cu prima parte a anului 2016 şi promite performanţe interesante: de la 0 la 80% în doar 35 de minute.

quick-charge-3-0

Qualcomm susţine că Quick Charge 3.0 este cu 27% mai rapidă decât Quick Charge 2.0, suportă voltaje de la 3.6V până la 20V şi reduce pierderile de energie radiată sub formă de căldură cu până la 45%. Noua tehnologie poate încărca un terminal de două ori mai repede decât prima versiune, Quick Charge 1.0.

Quick Charge 3.0 va fi prezentă pe noile procesoare Qualcomm: Snapdragon 820, 620, 618, 617 sau 430 şi va suporta atât portul standard microUSB, cât şi noua versiune USB Type-C.

Sursa: qualcomm.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.