Software

După Banca Transilvania cu BT Pay şi ING cu ING Pay, o a treia bancă din România oferă clienţilor săi o soluţie de plată cu telefonul mobil: Raiffeisen Bank cu RaiPay.

Aplicaţia este disponibilă pentru moment doar utilizatorilor Android ce deţin un smartphone cu tehnologie NFC. RaiPay permite înrolarea cardurilor băncii (debit şi credit), iar ulterior realizarea de plăţi la POS, inclusiv în rate fără dobândă pentru cardurile de credit.

Interesant la această aplicaţie este că se vor putea face până la 10 plăţi la POS, chiar dacă telefonul nu este conectat la internet. Pentru plăţi de sub 100 lei utilizatorul trebuie doar să apropie device-ul de POS şi să aprindă ecranul, pentru plăti de peste 100 lei trebuie deblocat smartphone-ul, iar pentru plăţi mai mari de 500 lei va fi nevoie de introducerea unei parole.

Telefonul mobil a devenit, pe rând, cameră foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia şi funcţia de card bancar. Tehnologia evoluează, iar comportamentele clienţilor se schimbă, inclusiv atunci când vine vorba de plăţi. De astăzi, clienţii Raiffeisen Bank vor putea plăti cu telefonul, la POS. Simplu, rapid şi la fel de sigur ca atunci când fac o plată cu cardul. RaiPay vine natural să completeze suita de aplicaţii digitale lansate anul acesta, după ce, din luna mai, le-am prezentat clienţilor noştri noile aplicaţii de internet şi mobile banking. a declarat Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen Bank România.

RaiPay este o aplicaţie gratuită, iar plăţile sunt realizate fără taxe sau comisioane. Aplicaţia a fost dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank International, astfel că aceasta a fost lansată simultan şi în alte ţări: Cehia, Bulgaria şi Serbia.

Categorii: androidsoftware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.