gAuto

Registrul Auto Român (RAR) a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă lansarea aplicaţiei Istoric Vehicul. Aceasta permite oricărei persoane să verifice istoricul unei maşini, atât timp cât aceasta a trecut cel puţin o dată pe la RAR.

Pentru a putea afla mai multe detalii despre o maşină trebuie să intraţi pe rarom.ro, ramura Istoric Vehicul. După introducerea adresei de mail şi a numărului de identificare a vehiculului (seria de caroserie / şasiu) veţi primi un cod de acces pentru validarea cererii, iar ulterior informaţiile solicitate.

Printre datele generate vom regăsi: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP etc.

Avantajele oferite de noua aplicaţie se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

Această aplicaţie va fi foarte utilă atunci când ne vom dori să cumpărăm o maşină, atât timp cât aceasta a trecut măcar o dată prin vizită la RAR.

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.