Retelistica

Orange și Vodafone au început a face solicitări către ANCOM ca RCS-RDS să-și deschidă piața de internet fix, iar operatorii telecom să ajungă a livra pachete complete (internet fix și mobil). 

Știți că RCS-RDS are un parteneriat cu Vodafone în ce privește roamingul național, cred că astfel de situații caută Orange și Vodafone spre a putea intra cu oferte mai complexe decât cele din prezent.

Telekom și RCS-RDS pot livra pachete complete cu cablu TV, internet fix, internet mobil, telefonie mobilă și fixă. Vodafone nu are partea de cablu TV și internet fix, Orange are partea de TV, dar nu și internetul fix. Aici sunt descoperiți față de RCS-RDS a cărui infrastructură de internet fix este capabil a livra viteze de până la 1000 Mbps în anumite zone din România.

Cât de justă este cererea Orange și Vodafone?

La sursă găsiți un răspuns al unui oficial RCS-RDS față de această situație și sunt tentat să îi dau dreptate. Orange și Vodafone au activități în România de peste 15 ani de zile, în piața de internet fix nu le trebuia vreo licență de spectru sau vreo aprobare pe care să nu o obțină în ritm alert. Au făcut profit de-a lungul anilor de miliarde de dolari și puteau să reinvestească pe internetul fix.

Să ceri RCS-RDS să-ți ofere infrastructura la un cost cât de mic, în contextul în care se cunosc împrumuturile RCS-RDS și investițiile făcute în ultimii ani mi se pare ușor nerealist, nefondat.

Cum vi se pare această situație?

Sursa: ZF.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.