Telefoane Mobile

Nu știu câți dintre voi ați auzit de Robin – smartphone-ul lansat printr-o campanie de crowdfunding de către Nextbit. Razer este o companie cunoscut pentru perifericele sale din nișa de gaming, iar în urmă cu puțin timp au făcut o mișcare interesantă. 

Echipa din spatele Nextbit s-a alăturat Razer, în genul a ceea ce a făcut Fitbit cu Vector Watch.

Prin ce ieșea Nextbit Robin în evidență față de alte telefoane Android?

Pentru că fiecare client primea 100 GB spațiu de stocare în cloud + opțiunea ca aplicațiile ce nu sunt frecvent utilizate să nu fie stocate în memoria dispozitivului, ci stocate online și descărcate doar atunci când este nevoie de ele.

Au afirmat că vor oferi suport în continuare pentru terminal, până în februarie 2018. Nu este clar ce vor face după această perioadă, dacă partea de stocare în cloud mai este asigurată etc.

Mă aștept ca Razer să beneficieze de experiența acumulată de această echipă și să intre în piața de telefoane mobile cu Android, dar printr-un produs care să se individualize la nivel software față de ceea ce se oferă în acest moment. Apropo, din echipa Nextbit face parte și Scott Croyle – fost șef al echipei de design HTC, fost angajat al Google.

Ca specificații, Nextbit Robin amintește de LG Nexus 5x. Îl găsiți pe Amazon UK la 840 lei + transport.

Ce primești în 840 lei + transport?

  • display IPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 808 de tip hexa-core, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare + 100 GB în cloud;
  • Android 6.0.1 Marshmallow;
  • 4G, Wi-Fi ac, dual-band, USB type-C, jack de 3.5 mm, A-GPS;
  • 13 Megapixeli și cameră frontală de 5 Megapixeli, două difuzoare frontale;
  • baterie de 2680 mAh, 150 gr., 7 mm grosime.
Sursa: Nextbit.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.