RCS & RDS SA s-a asociat cu Citymesh NV din grupul IT Cegeka și a participat la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații.

RCS & RDS deține 49% din acțiunile Citymesh Mobile, iar 51% aparțun Citymesh NV. Au plătit 114.3 milioane euro pentru frecvențe în benzile de 700MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 3600 MHz.

În toamna lui 2021, Digi Communications a participat la licitația 5G din Portugalia prin operatorul local Dixarobil Telecom și a obținut spectru pe 900 MHz, 1800 MHz, 2.6 GHz și 3.6 GHz pentru 67.3 milioane euro.

Declarație oficială:

„După România, Spania, Italia și Portugalia (piață în care am câștigat spectru de frecvențe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântați să începem pregătirea pentru construirea de rețele de nouă generație și pentru oferirea de servicii pentru clienții rezidențiali din Belgia. Mai multe detalii vor fi anunțate mai târziu, în cursul acestui an. Suntem încrezători că, în curând, vom dezvolta rețele și servicii de cea mai înaltă calitate, la prețuri accesibile”, a transmis Valentin Popoviciu, vicepreședinte DIGI.

Strategia RCS-RDS este de a-și consolida prezența pe piețe din Europa de Vest, iar intrarea pe piața din Belgia mi se pare a fi un demers în acest sens. Alături de eforturile și prezența grupului în 🇪🇸, 🇵🇹 și 🇮🇹.

Categorii: retelistica

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.