Diverse

RCS & RDS, filiala grupului Digi din România, a anunţat oficial accesarea unui credit bancar de 500 milioane de euro de la un sindicat bancar format din ING, BRD, Citigroup, Raiffeisen și Unicredit.

Creditul acordat acoperă mai multe necesităţi, de la refinanţarea datoriilor existente, până la acoperirea cheltuielor de capital şi a investiţiilor.

Anunţul a fost făcut public de către Digi în urmă cu doar câteva ore la Bursa de Valori Bucureşti:

“Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţă că, în data de 21 aprilie 2023, RCS & RDS S.A. (filiala din România a Societăţii – “RCS & RDS”), în calitate de împrumutat, Societatea şi Digi Spain în calitate de garanţi iniţiali şi ING Bank N.V., BRD-Groupe Societe Generale S.A., Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala din România, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit S.A., în calitate de aranjori mandataţi principali, alte instituţii financiare listate în calitate de creditori originali au încheiat un contract de facilitate senior (“SFA”) constând în: (i) un împrumut la termen în valoare totală agregată de 150.000.000 euro, pentru o perioadă care nu depăşeşte 31 ianuarie 2028; (îi) un împrumut revolving în valoare totală agregată de 100.000.000 euro, pentru o perioadă de 3 ani de la semnarea SFA şi (iii) una sau mai multe facilitaţi suplimentare în sumă agregată totală nu mai mare de 250.000.000 euro care pot fi stabilite şi puse la dispoziţie în conformitate cu clauzele şi în limitele SFA. Sumele împrumutate pot fi folosite de filiala din Romania a Societăţii pentru refinantarea datoriilor, pentru cheltuieli de capital, investiţii, în scopuri corporative generale şi pentru capital de lucru”, se arată în raportul Bursei de Valori Bucureşti.

Acordarea acestui credit ne dovedeşte că RCS & RDS are o situaţie financiară stabilă, iar planul de business prezent şi viitor este unul solid.

Sursa: zf.ro