Opinie

M-am gândit mult dacă să scriu sau nu acest articol, însă de 2-3 săptămâni ceva s-a schimbat în relaţia cu cei de la RCS & RDS. La început de martie anunţau cu mândrie că în Bucureşti, Ilfov, Timişoara şi parcă şi Oradea au renunţat la roamingul cu Vodafoane deoarece acoperă cu reţeaua 3G aproximativ 98% din aceste zone (la 4G stau mai slab, doar 30%).

Primele minute după aflarea veştii m-am bucurat, eram satisfăcut. Uite domnule că se pot face lucruri şi pe bani puţini (mă refer la cei 4 euro pe care îi plătesc pe lună pentru abonamentul Digi Mobil) ! Dar entuziasmul a trecut destul de repede. După doar câteva zile am început să simt diferenţa, însă nu în bine. Există foarte multe zone în oraş unde semnalul este inexistent, iar în interiorul clădirilor situaţia este şi mai alarmantă. Nimic, ioc. Stai şi te uiţi la telefon, iar el se uită la tine.

Înainte intra în roaming şi chiar dacă netul era limitat la 200 MB sau nu aveai minute să suni, măcar aveai semnal. Dădeai beep ca pe vremuri. Cineva putea să te contacteze. Acum ? Foarte mulţi prieteni mi-au semnalat în ultima perioadă că le intra robotul  când vor să mă sune. În aceste 2-3 săptămâni am avut zeci de apeluri ratate pentru că în deplasarea mea de la un punct A la un punct B semnalul este inconstant. Şi vorbesc de Bucureşti, capitala.

acoperire-3G-Digi-Mobil-960x678

Nu vreau să vorbesc de momentele când reţeaua este sugrumată de aglomeraţie. Acelea existau şi înainte şi mă obişnuisem cu ele. Îmi era clar că atunci când plec de la birou internetul 3G / 4G la metro era inutilizabil. Probleme avea şi Orange, deci nu era un capăt de lume. Puteam trăi cu asta.

Dar acum sunt dezamăgit. Câteodată şi nervos. Stau şi mă întreb de ce au renunţat la acest contract cu Vodafone dacă ştiau că reţeaua nu e pregătită încă. Care au fost motivele din spatele acestei decizii? Financiare? De prea multă încredere? Habar n-am. Tot ce ştiu este că m-au transformat dintr-un utilizator mulţumit într-unul frustrat. Aproape 1 an şi jumătate nu am avut obiecţii foarte mari. Acum sunt în cealaltă extremă.

Nu ştiu cum e situaţia şi în celelalte oraşe, însă în Bucureşti nu este deloc roză. Şi nu este doar experienţa mea. Am întrebat şi alţi utilizatori care mi-au spus acelaşi lucru. Prea multe momente când semnalul nu există şi noi odată cu el.

Deci, RCS & RDS, de ce ai renunţat la roamingul naţional cu Vodafone în anumite oraşe dacă nu eşti încă pregătit?