Realme și-a propus să aibă un cuvânt de spus în segmentul mid-range, iar unul dintre smartphone-urile pe care mizează în mod deosebit ne-a sosit la review – Realme 8 Pro.

Astăzi îl puteți achiziționa la 1349 lei, iar ca bonus este oferit un smartwatch cu valoare de aprox. 270 lei. Mă refer la modelul ce dispune de 8 GB RAM și 128 GB stocare.

Unboxing și primele impresii;

Design;

În pachet dați de smartphone, agrafă pentru cele două cartele nanoSIM și microSD, certificat de garanție și ghid cu instrucțiuni de utilizare, încărcător ce alimentează la 50W și cablu USB Type-C – USB. Lipsesc căștile.

În partea superioară se află un microfon, în lateral dreapta veți da de reglarea volumului și butonul de power, la bază de jack-ul de 3.5 mm, USB Type-C de tip 2.0 și difuzorul principal al telefonului. În lateral stânga se află slotul pentru SIM și microSD.

Telefonul are sticlă în partea frontală și ecranul Super AMOLED de 6.4 inch are o folie de plastic aplicată din fabrică. Cititorul de amprentă a fost integrat în display, de tip optic. Am uitat să notez că în pachet se află și o husă de protecție din plastic transparent. Structura lui Realme 8 Pro este din plastic și spatele din același material. Logo-ul Realme și mesajul Dare to Leap supradimensionat ies în evidență. Apreciez faptul că au ales un plastic mat.

Hardware, sistem de operare și aplicații;

Qualcomm Snapdragon 720G dezvoltat pe 8nm, 8 GB RAM și 128 GB stocare de tip UFS 2.1 + slot dedicat pentru cardurile microSD = elemente definitorii pentru Realme 8 Pro. Lipsește 5G, în rest nu sunt prea multe de comentat.

Qualcomm Snapdragon 720G este suficient de puternic spre a rula orice aplicație și joc din Play Store. Are 2 nuclee pe Kryo 465 Gold la 2.3 GHz + 6 x Kryo 465 Silver la 1.8 GHz. Este realizat pe un proces de litografiere Samsung LPP. Kryo 465 Gold = ARM Cortex-A76, iar Kryo 465 Silver = ARM Cortex-A55, iar de partea grafică se ocupă Adreno 618 GPU.

Pe partea de conectivitate dispune de Wi-Fi ac, dual-band, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 5.0, localizare prin A-GPS, GLONASS și BDS, NFC, iar USB Type-C-ul este de tip 2.0.

Rulează Android 11 cu Realme UI 2.0. Interfața amintește mai degrabă de Android-ul nativ, de fapt te duce cu gândul puțin spre OnePlus și OxygenOS. Sunt câteva aplicații preinstalate, dar nu mi se pare că ar avea un bloatware în mod excesiv. Setările sunt ușor de parcurs, iar mai multe detalii descoperiți în materialul video ce însoțește articolul.

Cameră foto și video;

Camera principală de pe Realme 8 Pro are următorul setup:

  • wide de 108 Megapixeli cu f/1.9, 26mm, dimensiune a pixelului de 0.7 microni și PDAF;
  • ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.3, unghi de 119 grade, 16mm și dimensiune a pixelului de 1.12 microni;
  • macro de 2 Megapixeli cu f/2.4;
  • 2 Megapixeli cu f/2.4 pentru adâncimea de câmp.

Înțeleg de pe GSMarena că filmează 4K cu 30 fps și 1080p cu până la 120 fps.

Senzorul de 108 Megapixeli a coborât de la smartphone-urile premium spre segmentul mid-range. Cred că procesorul Qualcomm Snapdragon 720G lucrează din greu să compileze megabiți de la fiecare imagine realizată la imagine maximă.

Concluzii inițiale;

Realme 8 Pro este un smartphone compact, cu un design ușor distinct în partea spate, o cameră cu mulți megapixeli, o baterie cu încărcare rapidă și un software ce amintește de Android-ul în stadiu nativ.

Astăzi îl puteți achiziționa la 1349 lei cu smartwatch-ul Realme la pachet, iar de mâine va urca la 1399 lei.

Revin cu mai multe detalii în review-ul ce va fi publicat cât de curând.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.