Realme GT 2 Pro Smartphone

În octombrie anul trecut, Google a publicat Documentul cu Definiția de Compatibilitate (Android Compatibility Definition Document) pentru Android 12. Aici au fost specificate cerințele minime pentru ca un dispozitiv ce va rula Android 12 să primească certificarea de clasă 12, cea mai ridicată la această oră.

Practic, pentru a rula în cele mai bune condiții Android 12 și pentru a fi considerat demn de cea mai înaltă clasă actuală de performanță, un dispozitiv trebuie să întrunească cumulativ următoarele cerințe:

  • cel puțin 6 GB de memorie RAM;
  • densitate a pixelilor pe ecran de cel puțin 400 dpi și rezoluție de minimum 1080p;
  • memorie internă cu viteze de minimum 120 MB/s la scrierea secvențială, 250 MB/s la citirea secvențială, 10 MB/s la scrierea aleatoare și 40 MB/s la citirea aleatoare;
  • cameră spate de minimum 12 MP capabilă a filma cel puțin la rezoluție 4K cu 30 fps;
  • cameră frontală de minimum 4 MP capabilă a filma cel puțin la rezoluție Full HD 1080p cu 30 fps.

Sincer, după ce am parcurs lista de mai sus sunt ușor surprins că Realme GT 2 Pro este printre primele smartphone-uri ce primește certificarea de clasă de performanță 12 de la Google, întrucât sunt destul de multe telefoane ce întrunesc aceste condiții. În fine, cerința cea mai greu de atins de unele dispozitive este cea care se referă la o densitate a pixelilor ecranului de minimum 400 dpi. Aici, dacă ai o diagonală mare a display-ului, trebuie să te duci către rezoluție 2K spre a atinge acel ppi.

Știm deja specificațiile lui Realme GT 2 Pro și faptul că ecranul este un punct de atracție al telefonului, așa că nu are de ce să ne mire faptul că se încadrează întru-totul pentru certificarea de performanță de clasă 12 de la Google.

Aștept să văd cine se va mai lăuda pe viitor cu astfel de ”certificate”, întrucât este clar că nu doar Realme, cu al său flagship, va vrea să scoată în evidență astfel de realizări.

Sursa : XDA-developers.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.